Ēdot gaļas ēdienu, jūs gandrīz nedomājat un nezināt, no kādas dzīvnieku šķirnes tas tika iegūts. Parasti pietiek zināt, kas tas ir: cūkgaļa, liellopa gaļa, teļa gaļa vai vistas gaļa. Skotijas liellopu gaļas finierzāģī mēs iepazīstināsim jūs ar interesantu skotu govju šķirni, ko sauc par Highland. Viņi tika audzēti Skotijā divdesmitā gadsimta sākumā un sāka eksportēt uz Ziemeļameriku un Austrāliju. Gari un stāvu ragu govis vairāk līdzinās bizoniem. Viņi ir nepretenciozi klimatiskajiem apstākļiem, to garās biezās vilnas dēļ nav nepieciešami silti šķūņi. Dzīvnieki arī nav izvēlīgi ēdienam un patērē zāli, kuru citi mājlopi nicina. Silta vilna ļauj neiegūt zemādas taukus, tāpēc kalnu gaļa tiek uzskatīta par diētisku un ar minimālu holesterīna daudzumu. Jūs redzēsiet šādu govi attēlā, ja saliksiet sešdesmit gabalu mīklu.